Boerenkrijg Overmere

BI
BI
Bivouacs Info
Aller au contenu

Boerenkrijg Overmere

Bivouacs Info
Publié par Webmaster dans Events Info · 6 Décembre 2022
Tags: overmere
In het weekend van 25, 26 en 27 augustus 2023 herdenken we in Overmere (Oost-Vlaanderen) de Boerenkrijg, de opstand van de plattelandsbevolking tegen de Fransen in 1798. Volgend jaar is dat precies 225 jaar geleden en daarom plannen we tal van activiteiten.
 
Op zaterdag 26/8 zouden we in het Boerenkrijgpark, waar de festiviteiten zich afspelen, graag een Frans bivak laten inrichten door een bepaalde groep. 15 à 20 man zou ideaal zijn. Dat zou dan doorheen de volledige dag, van 's morgens tot 's avonds te bezoeken zijn. Graag inclusief tenten, wapens, kampvuren etc. Precieze regiment(en) speelt niet zo veel rol. We denken dat de bezoekers vooral goed gekostumeerde re-enactors zullen appreciëren.
 
Gezien we in 1798 eigenlijk net voor de periode van Napoleon zitten, is het misschien best om te opteren voor een groep die niet uitgesproken Napoleontisch is? Indien niet mogelijk, geen probleem...
 
Op zaterdag trekt er trouwens ook een optocht door ons dorp. Onze eigen fanfare voorziet de muziek, maar het zou leuk zijn moest de groep in kwestie kunnen mee marcheren. Ook dat is uiteraard optioneel.
 
 
We hebben een budget voorzien. We horen uw voorstel graag.
 
 
Alvast hartelijk dank voor de hulp!
 
 
Vriendelijke groeten,
 
 
Nick
Contact : mail (nickdbacker@gmail.com)Il n'y a toujours pas de critique.
0
0
0
0
0

DISCLAIMER
    BIVOUACS INFO is   Not the Organizer Of the listed events on this site. The Organization  retains the Right to refuse registrations without giving reasons or to  modify them.
The events organization can change or cancel the event without giving reasons, without any compensation
Retourner au contenu